REDIT syftar till att tydliggöra företagets digitala transformation. I REDIT ses inte digital transformation främst som en teknisk fråga, istället betonas vikten av ett strategiskt helhetsperspektiv för att kunna fånga dess komplexitet.
Baserat på tidigare forskning och erfarenhet har ett ramverk bestående av tio olika dimensioner tagits fram för att fånga den digitala resa företag gör. Dessa dimensioner
Varför ska du göra det här?
- För att det ger nya läsare lite sammanhang. Vem är du? Varför ska de läsa din blogg?
- För att det hjälper dig att fokusera dina idéer om din blogg och vad du vill göra med den.
Inlägget kan vara kort eller långt, en personlig presentation av ditt liv eller en beskrivning av syftet med bloggen, något att sträva mot i framtiden eller en enkel beskrivning av vad du tänker publicera.
Här är några frågor som hjälper dig att komma igång:
- Varför bloggar du offentligt i stället för att skriva en personlig dagbok?
- Vilka ämnen tror du att du kommer att skriva om?
- Vem skulle du vilja få kontakt med via din blogg?
- Om du lyckas blogga under hela nästa år, vad hoppas du kunna uppnå?
Du låser inte fast dig vid något av detta. En bra sak med bloggar är hur de hela tiden utvecklas i takt med att vi lär oss nya saker, växer och interagerar med varandra – men det är bra att veta var och varför du började. Genom att formulera dina mål kan du också få bra förslag till några inlägg.
Vet du inte hur du ska börja? Skriv bara det första som dyker upp i huvudet. Anne Lamott, författare till en bok om skrivande som vi älskar, säger att du måste tillåta dig själv att skriva ett ”uselt första utkast”. Hon har en bra poäng – det viktigaste är att börja skriva och oroa sig för redigering senare.
När du är redo att publicera ska du ge ditt inlägg tre till fem taggar som beskriver bloggens inriktning – skrivande, fotografi, fiktion, föräldraskap, mat, bilar, filmer, sport, vad du vill. De här taggarna hjälper andra som intresserar sig för dina ämnen att hitta i läsaren. Se till att en av taggarna är ”zerotohero”, så att andra nya bloggare kan hitta dig också.