REDIT
REDIT Rapporter

REDIT Rapporter

I REDIT publiceras en rapportserie i syfte att underlätta förståelse, öka kunskap och inspirera till handling när det gäller företagets digitala transformation. Resultat som presenteras i rapporterna är hämtade från de olika studier som pågår i REDIT. Läs mer och ladda ner rapporterna fritt här.

Rapport 2021:07, När en Bransch Digitaliseras

I denna rapport sätts fokus på den utmaning företag ställs inför när deras bransch förändras till följd av den digitala utvecklingen. I rapporten har detaljhandelsbranschen valts ut som ett lärande exempel då branschen inte bara vid ett tillfälle upplevt den digitala utvecklingens förändringskraft.  I studien har duktiga handlare i Region Kalmar län intervjuats, både de med fysiska butiker, de med e-handelsbutiker och de som har både och. De lärdomar som presenteras i rapporten baseras på deltagarnas erfarenheter. Vår förhoppning är att innehållet ska inspirera till reflektion och nya perspektiv för en framgångsrik digital transformation.
John & Krister,
Kalmar, Maj 2021

Läs rapport


Rapport 2021:06, Företagets Digitala Avtryck

Erfarenhet visar att förväntningar på företag att interagera digitalt med sin omgivning har ökat i takt med den digitala utvecklingen. Samtidigt har möjligheterna att kommunicera med, och skapa engagemang bland, företagets kunder troligen aldrig varit så goda som nu. För att bättre förstå hur företag i Region Kalmar län drar nytta av sin digitala närvaro och sitt digitala engagemang, har vi i denna rapport försökt fånga företags digital avtryck. Vår förhoppning är att innehållet ska inspirera till reflektion och nya perspektiv för en framgångsrik digital transformation.
John & Krister,
Kalmar, Maj 2021

Läs rapport


Rapport 2021:05, Företagets Digitala Katalysatorer

När företagare som driver små och medelstora företag möter regionala aktörer som arbetar med att stimulera digitalisering skapas förutsättningar för digital transformation. Denna rapport handlar om dessa aktörer som fungerar som katalysatorer och deras förmåga att möte det uttalade och outtalade behovet av digitalisering. Vår förhoppning är att innehållet ska inspirera till reflektion och nya perspektiv för en framgångsrik digital transformation.
John & Krister,
Kalmar, Maj 2021

Läs rapport


Rapport 2020:04, Digitala Möjligheter & Företagets Verklighet

Erfarenhet visar att nyttan med en digital satsning, framförallt om det handlar om att ändra ett arbetssätt, i stor utsträckning påverkas av det sätt man är van att arbeta. I denna rapport presenteras insikter från den digitala vardag företag i Region Kalmar län befinner sig i. Vår förhoppning är att innehållet ska inspirera till reflektion och nya perspektiv för en framgångsrik digital transformation.
John & Krister,
Kalmar, Oktober 2020

Läs rapport


Rapport 2020:03, Regional Digital Barometer

Erfarenhet visar att företagets digitala transformation inte är statisk utan i allra högsta grad någonting dynamiskt. För att bättre förstå denna dynamik försöker vi i denna rapport ta “temperaturen” på den pågående digitala transformationen bland småföretagare i Region Kalmar län. Vår förhoppning är att innehållet ska inspirera till reflektion och nya perspektiv för en framgångsrik digital transformation.
John & Krister,
Kalmar, December 2020

Läs rapport


Rapport 2019:02, Bilder av Digital Transformation

Erfarenhet visar att företagets digitala transformation är unik både till innehåll som till genomförande, vilket innebär att generella, enkla lösningar är svåra att finna. I denna andra rapport presenteras ögonblicksbilder från den digitala vardag några av Region Kalmar läns företag befinner sig i. Vår förhoppning är att innehållet ska inspirera till reflektion och nya perspektiv för en framgångsrik digital transformation.
John & Krister,
Kalmar, December 2019

Läs rapport


Rapport 2018:01, Företagets Digitala Resa

I denna första rapport sätts fokus på företagets digitala resa. Dess syfte är att presentera viktiga ingredienser för en hållbar och framgångsrik digitalisering. Vår förhoppning är att innehållet ska inspirera till reflektion och nya perspektiv.
John & Krister,
Kalmar, December 2018

Läs rapport